Sinds Mannenkoorts uit de jaren tachtig was er geen handboek van Nederlandse bodem dat zich richt op volwassen homomannen. Maar nu is er ‘Gay & Happy!’ Het project heeft een kameleontische voorgeschiedenis: een spontane blogpost van publicist Steven van Lijnden resulteerde in een reeks artikelen in Gay & Night en dat leidde uiteindelijk tot een boek, sterk bewerkt en met veel nieuw materiaal. Peter Welleman illustreerde zowel de artikelen als het boek.

De publicist over zijn handboek: “Ik schreef het met de bedoeling te amuseren, informeren en adviseren, voor beginners én veteranen in de mannenliefde. Bij ‘Gay & Happy’ zit je goed, of je nou voornamelijk interesse hebt in dating, relaties, gezondheid of seksualiteit”.

Dennis Boutkan neemt bij de feestelijke lancering het eerste exemplaar in ontvangst: “Eindelijk weer eens een lekker prikkelend boek met leuke én serieuze tips voor homo-mannen”, aldus de voorzitter van de Amsterdamse belangenvereniging voor homo’s en lesbo’s.

Peter Welleman voorziet ieder boek op verzoek van een spontane tekening. Schrijver Steven van Lijnden signeert natuurlijk ook. Na het signeren verplaatst het feest zich naar de nabijgelegen Cozy Bar: in de eerste 75 exemplaren van ‘Gay & Happy’ zit een voucher - gesponsord door de bar - waarmee de trotse kopers een gratis drankje kunnen krijgen.

De lancering en borrel zijn toegankelijk voor iedereen. Het boek is te bestellen bij Vrolijk.

Bron: COC Persbericht

CF