De christelijke groep Exodus International, een organisatie die zich bezighoudt met het bekeren van homoseksuelen, kwam onlangs met een gratis iPhone app. De app, die beschikbaar in de iTunes store, is volgens de organisatie 'een handig naslagwerk voor mannen, vrouwen, ouders, studenten en parlementsleden'.

Op Change.org hebben op het punt van schrijven al 6500 mensen een petitie ondertekend, waarin aan Apple gevraagd wordt de app te verwijderen.

De campagne tegen de app is gestart door Truth Wins out, een non-profit organisatie die strijd tegen anti-homoseksuele, misinformerende campagnes. Een woordvoerder van de organisatie zei over de applicatie: 'Exodus' boodschap is haatdragend en bevooroordeeld. (...) Ze jagen mensen angst aan, geven ze verkeerde informatie en gebruiken stereotypes en verdraaide beelden van levens van LHBT's om cliënten in te winnen'.

'Apple gedoogd geen racistische of anti-semitische apps, maar ze geven wel groen licht aan een app die kwetsbare LHBT-jongeren probeert wijs te maken dat hun seksuele geaardheid een zonde is. Dit is een dubbele standaard met potentieel ernstige gevolgen', voegde de spreker er nog aan toe.

MK