Nu moet u weten dat Adelheid mij wekelijks bezoekt om à 110 euro per kwartier met me te debatteren over het al dan niet verplaatsen van haar pergola en de moeizame verstandhouding met haar huishoudster Clementina. Meestal vergeet ze dan de tijd en zijn we al vrij snel 1100 euro verder voor ze doorheeft dat ze maar voor een uur in de parkeermeter heeft geïnvesteerd. Deze keer was dat echter anders want er was wel degelijk iets aan de letterlijke hand.

Ze had haar man betrapt met zijn hand in de mosgroene afritsbroek van Alfonso, hun tuinman.

Zoals het een goede Gooische vrouw betaamd had ze natuurlijk onmiddelijk haar reteduur gecoiffeerde kop in het zand gestoken en er weken met niemand over gesproken. Ze wist niet beter of dure mannen met trophy wives gaan vreemd en daar deed je nou eenmaal niets aan behalve wegkijken en een nieuwe Gucci-tas kopen. Maar toen ze er over nadacht werd ze bevangen door een enorme paniek, vreemdgaan met een man zou immers ernstige gevolgen kunnen hebben voor hun huwelijk.

Want wat als haar man officieel uit de kast zou komen? Dan was zij niet langer nodig!

Als ervaren raadgeefster heb ik direct gezegd dat ze niet bij haar chanelpakjes neer moest zitten en de aanval moest kiezen. En dus hebben wij een rampenplan bedacht waar de honden geen panini van lusten. Ik ben met een steady handycam naar wat hoge heren uit het zakelijk milieu van Adelheid haar man getogen en heb ze volgegooid met champagne. Vervolgens heb ik ze net zo lang laten praten tot ik woorden als homogeen, poten en afmaken had waarmee ik schitterende homofobe filmpjes kon monteren.

Quote: “Poten moet je afmaken of de nek omdraaien” (Ik geloof dat ik deze meneer uitvoerig had gevraagd naar zijn avonturen als jager.)

Deze filmpjes heb ik anoniem naar de man van Adelheid gestuurd met de mededeling dat ik ook beelden had van hem in een vrolijke schoffelsessie met de hark van zijn tuinman. Het effect was een enorme smeekmail met duizend verzoeken om toch vooral niks met die informatie te doen. Na het lezen van deze reply stortte Adelheid zestien uurtarieven op mijn rekening en dook haar man vol overtuiging terug zijn kast in.

En zo zie je maar weer. Van een beetje chantage is nog nooit iemand homo geworden.

Liefs, Appolonia van Wijngaarden de Boer

*Omwille van privacy wilde ik de naam van Adelheid veranderen in Antoinette maar dat ben ik vergeten


Lees ook:
» Wierookstokken in de kast (45) reacties
» Gastcolumn: De peperdure designkast (22) reacties