Ze stierf omringd door haar vier kinderen in een ziekenhuis in Los Angeles, waar ze in februari was opgenomen. Liz verkeerde al jaren in slechte gezondheid, en kampte al sinds 2004 met hartproblemen. Vermoedelijk wordt ze begraven naast een van haar voormalige mannen, Richard Burton. Ze laat naast haar kinderen nog tien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen achter.

Taylor stond in haar hoogtijdagen bekend als een van de mooiste vrouwen ter wereld. Ze trouwde maar liefst acht keer met zeven verschillende mannen. Haar grote doorbraak kwam met haar rol in de film National Velvet. Ze won ook twee Oscars voor haar rollen in Who's Afraid of Virginia Woolf en Butterfield 8. 

Taylor kwam actief op voor de rechten van LHBT's en frequenteerde nog altijd een aantal gay bars in Los Angeles. Ze stopte ook veel tijd en geld in het gevecht tegen aids, nadat haar vriend Rock Hudson vroeg in de jaren 80 overleed aan de ziekte. Ze was onder andere mede-oprichter en ambassadeur van de American Foundation for AIDS Research (Amfar) op. Deze organisatie heeft sinds 1985 al tweehonderdvijftig miljoen dollar in hiv- en aidsonderzoek gestopt. 'Mensen op de hoogte stellen van de ziekte, en geïnfecteerden geruststellen en verzorgen is een van de grootste rollen die ik buiten het witte doek heb gespeeld', aldus Elizabeth.

Hieronder een filmpje met een ode aan Elizabeth door een van haar beste vrienden, Michael Jackson.Update:
De Westboro Baptist Church heeft enkele minuten nadat het nieuws bekend werd, meteen bekend gemaakt dat ze zullen protesteren bij de uitvaart van Taylor. Dit omdat de actrice jarenlang 'hoerig gedrag' zou hebben gepromoot.