Ganzevoort is zelf homo en het stoort hem dat homo's de app als kwetsend opvatten, verwijdering eisen en daarmee de vrijheid van meningsuiting tekort doen.

Onder druk van homo-activisten besloot Apple gisteren om de omstreden homo-app te verwijderen uit de App Store, de winkel op internet voor iPhone-toepassingen. De homo-app had als doel om homoseksuele mensen weer hetero te maken met behulp van cursussen. "De vrijheid van de samenleving is dat je ook ruimte laat aan dit soort meningen waar je niet mee eens bent", aldus Ganzevoort. Hij is verontwaardigd dat Apple is gezwicht voor een petitie die door meer dan 146.000 mensen is ondertekend. De petitie is ingezet vanuit de homobeweging.

Marcel Baartmans tekende de petitie, want hij vindt dat de vrijheid van meningsuiting in dit geval moet wijken voor het niet-discrimineren. "Ik vind het heel erg storend dat een aantal christelijke groepen meent de waarheid in pacht te hebben. Het is heel vervelend als homo's telkens geconfronteerd worden met dit soort onzin".

Bron: EO