De 26-jarige Damian Furtch was zaterdagnacht rond 4.30u op weg naar huis na in een restaurant te hebben gewerkt, toen hij nog even bij een McDonald's stopte om wat eten te halen. Terwijl hij binnen stond, zag hij twee mannen naar hem staren. Het was laat, Damian was moe, en hij voelde zich hierdoor niet op zijn gemak en verliet de McDonald's.

Damian was aan de overzijde van de straat toen hij opeens de twee mannen van de McDonald's weer zag. Ze vroegen hem 'of hij een probleem had' waarna ze hem vervolgens hard in zijn gezicht sloegen. De mannen scholden hem tevens uit voor flikker tijdens de mishandeling.

Zelf zegt hij later op zijn facebook-pagina: "Ik dacht dat ik veilig was in de stad waar ik zo van houd. Maar blijkbaar irriteerden mijn fluoriserende kleren en roze schoenveters een paar klootzakken die me daarop in elkaar sloegen. Ik had 4 hechtingen nodig. Bedankt, bitches!!"

De NYPD behandelt de zaak als een hate crime en hoopt dat de surveillance- beelden van in de McDonald's zullen helpen om te zaak op te lossen.

AN