Bent u een man (of transman) tussen 18-50 jaar en homo- of bi-seksueel, doe dan mee aan dit onderzoek. Het onderzoek is bedoeld om een beeld te krijgen over hoe mannelijke teamsporten beleefd worden door mannen die niet-uitsluitend-heteroseksueel zijn. Het gaat niet alleen om ervaringen, maar ook om beeldvorming. Welk imago hebben teamsporten, welke triggers en drempels kunnen er zijn en hoe kunnen drempels worden weggenomen?

Dit onderzoek is een initiatief van NOC*NSF, de 3 grootste teamsportbonden en de Alliantie Gelijkspelen, (een initiatief dat zich richt op het verbeteren van de sociale acceptatie van LHBT-ers in de sport). Onderzoeksbureau Motivaction International voert het onderzoek uit.

Daarmee hopen NOC*NSF en de drie bonden informatie te krijgen over hoe de mannelijke teamsporten toegankelijker en positiever kunnen worden voor homo- en biseksuele mannen. Uw mening is van harte welkom. Alle reacties worden uiteraard vertrouwelijk behandeld. Alvast hartelijk dank. Als u hier klikt komt u in de vragenlijst.

De vragenlijst kan worden ingevuld tot 4 mei.


Het jaar 2011 is door Gay.nl uitgeroepen tot themajaar sport. Het komende jaar zullen er maandelijks interviews, columns, aankondigingen en artikelen met betrekking tot homoseksualiteit en sport worden geplaatst. Heb je een bijdrage? Mail de redactie op redactie@gay.nl!

Lees ook:
» WK Men's Cup in Amsterdam (4) reacties
» 'De geur van benzine zit in mijn genen' (26) reacties
» 'Sporters zijn bang voor supporters' (8) reacties
» Britse sportwereld vóór homo's (10) reacties
» Zweedse profvoetballer uit de kast (198) reacties
» Topcricketspeler uit de kast (24) reacties
» Voetbalclub speelt met roze band om (12) reacties
» Sportcolumn: liefde voor jezelf (7) reacties
» Website tegen homofobie in sport (9) reacties
» Voetballer Ron Vlaar steunt homo's (57) reacties
» Sportcolumn: homo-zijn in sport, doen! (39) reacties