Tegen wie zich afvraagt hoe dat er nou uit ziet, een homoseksueel schilderij, kan ik zeggen: u heeft er niets aan als u het betreffende doek er online even bijpakt. Beide vrouwen wekken op geen enkele wijze een lesbische indruk. Alle handen zijn in beeld en doen hele nuttige dingen als het vasthouden van een schaal en/of een dotje lentebloesem. En natuurlijk, de linkerdame heeft een wat mannelijke neus en de rechter kijkt schuin omlaag richting tepelville maar het is volstrekt verdedigbaar dat zij misschien gewoon honger heeft.

Wat heeft deze mevrouw er dan toch toe bewogen om een poging te doen het schilderij mee te nemen voor onmiddelijke verbranding?

Kijk, ik vind ook dat de middelste borst onhygienisch in de schaal met eten hangt en ja, Paul Gauguin, als je dan toch twee vrouwen uit Haïti portretteert die niet te moeilijk doen over een paar blote borsten, schilder ze dan alle vier. Maar ik zie nergens een lesbisch kapsel of een tuinbroek, laat staan dat ze zwaar gereedschap in de hand houden.

Nu was deze dame natuurlijk zo gek als een pak blanke vla, maar dat is het punt niet. Het gaat mij er om dat de media besloten heeft om de berichten over dit verder vrij onbennulige itempje te sieren met eerder genoemde kop. De vrouw vond namelijk wel meer dingen van dit schilderij, ze vond het te bloot, ze vond het daarom slecht voor kinderen en ze vond het aanstootgevend.

Verder had deze mevrouw te melden dat ze van de CIA was en dat ze een radio in haar hoofd had.

Dat laatste lijkt me pas echt nieuws, denk aan de handige toepassingen die mogelijk zijn als we haar radio ook in andere hoofden krijgen! Nooit meer last van je oren door slechte oordopjes, voor altijd leuke liedjes in ieders hoofd en dus dansende mensen op straat! Maar nee hoor, de nieuwswaardige soundbyte uit dit treurige gekkevrouwenbetoog wat de kop weet te halen is natuurlijk weer die met de gay factor. Want wij zijn zo lekker als verontwaardigde en slecht geaccepteerde doelgroep.

Ik ben dat zo langzamerhand een beetje zat aan het raken.

We all start to scream ‘gay’ en kijken dan wat er aan de hand is. Soms wordt een homo geslagen omdat het een eikel is, want geloof me, die heb je! En soms ontslaan we een lesbienne omdat ze ongeschikt is, dat is echt niet volstrekt onvoorstelbaar. Laten we de dingen toch vooral in het juiste perspectief blijven zien en de volgende keer gewoon koppen met: ”DJ in hoofd van vrouw zegt haar een schilderij aan te vallen”. Want geef nou toe, dat is ook BEST een leuke headline.