Dinsdag kwam er een brief van de minister waarin ze aangeeft dat de scholen zelf invulling mogen geven aan hun curriculum. Sommige scholen gebruiken deze ruimte echter om homoseksualiteit dood te zwijgen. D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra: “Sinds wanneer voert een minister een door de Kamer aangenomen motie niet uit? Ik kan me voorstellen dat de heer Dijkgraaf van de SGP hier blij mee is, maar de meerderheid van de Tweede Kamer zeker niet.”

Schokkende cijfers
Dat voorlichting over homoseksualiteit hard nodig is, blijkt uit de schokkende cijfers. De helft van de leerlingen vindt dat je op school beter niet voor je homoseksualiteit uit kunt komen. Driekwart van de homojongeren heeft te maken met pesten en fysiek geweld. De helft van de homoseksuele jongeren heeft zelfmoord overwogen en 12% van de homojongeren heeft wel eens een zelfmoordpoging gedaan. Dat is vier keer zoveel als bij heterojongeren. Dijkstra: “Ik vind het belangrijk dat alle homojongeren veilig uit de kast kunnen komen. Niet alleen de scholieren in Amsterdam Zuid, maar ook die in Urk en Kampen. De minister moet onze motie gewoon uitvoeren.”

Het COC is afgelopen vrijdag een nationale internetpetitie begonnen om de regering er van te overtuigen dat voorlichting over homo- en transseksualiteit alsnog verplicht gesteld moet worden op elke school. De petitie kan je HIER tekenen.


Lees ook:
» 'Ben ik nou wereldvreemd?!' (28) reacties
» SGP betreurt homo-besluit (67) reacties
» Kijktip: 'Help! Een homo in de klas!' (0) reacties
» Scholieren minder tolerant naar homo's (40) reacties
» Van der Laan geeft homovoorlichting (8) reacties