Pall Arason, die vorig jaar op 95 jarige leeftijd overleed, heeft zijn geslachtsdeel gedoneerd aan het museum in Husavik, IJsland. De man was een vriend van de curator van het museum. Na zijn overlijden is zijn geslachtsdeel door artsen verwijderd, zoals in Arason's testament stond vermeld.

Het museum in het kleine vissersdorpje Husavik werd in 1997 geopend en heeft een indrukwekkende collectie van 209 geslachtsdelen en geslachtsonderdelen die toebehoren aan alle land- en zeedieren die gevonden kunnen worden op IJsland. Hoogtepunten zijn een 170 centimeter grote penis van een walvis die in formaline wordt bewaard, lampenkappen gemaakt van stierentestikels en een extreem groot penisbot, afkomstig van een Canadese walrus.

Volgens curator Hjartarson was Arason een man die graag in het middelpunt van de belangstelling stond. " Hij was een grappige man die graag opschepte." Maar over de lengte van de inmiddels gepekelde penis wil hij niets kwijt. "Daarvoor moeten mensen ons museum maar bezoeken," aldus Hjartarson.

AN