Geboren in het streng gereformeerde Dokkum beleefde Brouwer pas op zijn 38e zijn eigen coming-out. Een oudste broer die hem sindsdien nooit meer wil zien, was een van de beweegredenen om te starten met het boek. Gesterkt door sponsoren, die het poster-project hadden gemist, werd vervolgens gezocht naar het antwoord op de vraag: 'hoe realiseer ik zoiets als startend kunstenaar met slechts een WWIK-uitkering?' Een antwoord dat volgens Brouwer simpelweg moest worden gezocht in het 'met zijn allen' willen realiseren van het boek.

Sociale media


Met de sociale media als belangrijk instrument, werd het boek net als het poster-project op facebook gelanceerd. Via de vele vrienden van het enkele maanden oude poster-project, werd de opzet van Proud @ .nl de wereld in gestuurd, inclusief de oproepen tot het meedoen als sponsor, medewerker en/of model. Sponsoren om de productiekosten te kunnen dragen. Medewerkers om niet alles in zijn eentje hoeven te doen. Modellen, het liefst in werkelijk alle soorten en maten, voor het kunnen representeren van de hele lgtb-gemeenschap van Nederland anno nu. Oproepen waar gelukkig ook op werd gereageerd.

De tot nu toe veertien sponsoren lijken voldoende voor alle productiekosten. De modellen vullen reeds 146 bladzijden van de 256 in totaal. En met een redactie van 2 mannen en 2 vrouwen vond Brouwer voldoende hulp voor alles wat komt kijken bij de realisatie van zo'n boek.

Presentatie

Met nog enkele maanden productie voor de boeg werd op de 24 februari jl., tijdens een feestelijke, door Dolly Bellefleur gepresenteerde voor-presentatie bij BOVEN @ RoB Flagshipstore, de dummy en een eigen website aan pers en geïnteresseerden gepresenteerd, Voor het mogelijk maken van de laatste fase van de realisatie van het boek: het kunnen betalen van het drukken van de eerste 1000 stuks, werd opnieuw uitgegaan van 'het met zijn allen doen'. Door het belangeloos meewerken van werkelijk iedereen, en het genoegen nemen met minimale royalty's door Brouwer zelf, kon een winkelprijs van slechts € 16,50 worden gerealiseerd. Met een voorverkoop onder de noemer 'supporter worden van', waarbij tot 1 september voor slechts 10 euro per exemplaar op het boek kan worden ingeschreven, bleek een eigen vorm van Crowd Funding te zijn gestart. De uiterst coulante opstelling van uitgeverij Logos van Brouwers eigen zoon, zorgt tenslotte dat van elk verkocht exemplaar 1 euro voor een soortgelijk project als dit boek zal worden gereserveerd.

Oproep
Maar, zijn we er dan al?  Nee, we zijn er nog zeker niet! Voor het werkelijk kunnen presenteren van een doorsnee van hele Nederlandse lgtb-gemeenschap zijn we nog op zoek naar de volgende modellen:

Vrouwen, lesbo bi & trans, in alle leeftijdsgroepen. Het liefst in combinatie met goed in beelden te vangen beroep en/of hobby, vanuit elk denkbare achtergrond. Mannen, homo bi en trans, in combinatie met 1 van de volgende specificaties: stel m/m, sport, ieder goed in beelden te vangen beroep, allochtone achtergrond.

Iedereen uit Nederland mag meedoen als model. De enige beperking is dat je bereikbaar moet zijn met het openbaar vervoer.

Feest

Voor iedereen die meedoet, inclusief de supporters van het boek, die als dank ook als zodanig met hun naam in het boek worden vermeld, zal begin oktober een presentatiefeest in Amsterdam worden gegeven. Een feest waar alle supporters hun boeken kunnen ophalen, genietend van diverse (podium)acts, dj's, vj's en o.m. een theatrale modeshow. Alles belangeloos samengesteld door deelnemers aan het boek.

Op de website www.proudat.nl vind je alle informatie over het project. Ook hoe je je kunt opgegeven als sponsor, supporter en/of model. Hieronder  is een foto-impressie van de voor-presentatie te zien.