Jonathan Williams, 26, en Jamie Bull, 23, waren op een eerste date in de John Snow pub in Soho, toen ze door een manager werden gevraagd het etablissement te verlaten. Volgens het stel werden ze weggestuurd als het gevolg van een onschuldige zoenpartij in een hoekje van de pub. 

Williams: "We waren aan het zoenen toen een vrouw in uniform op ons af kwam met het verzoek of we de pub wilden verlaten. Wij, evenals mensen naast ons, vroegen om haar naam maar ze weigerde deze te geven. Toen we aangaven niet te willen vertrekken kwam er een man op ons af die me bij de kraag pakte."

Volgens een gast die als eerste klaagde over het stel was hun gedrag "over the top." Een andere getuige meende juist dat ze helemaal niet overdreven bezig waren.

Rond de driehonderd protestanten verzamelden zich vrijdagavond met als doel om binnen in de John Snow een massale 'kiss-in' te houden. De eigenaar zag eerder in de middag al cameraploegen arriveren en besloot daarop om de pub voor de rest van de dag maar gesloten te houden. De protestanten, waaronder activist Peter Tatchell, hielden daarom om 19 uur een kiss-in buiten op straat voor de ingang van de pub.

Hieronder een verslag van de BBC.

AN