Vaak is het gewoon niet heel erg leuk om te kijken naar mensen die zich in het openbaar niet in kunnen houden en blind vervallen in wanstaltig tongworstelen en speekselsmeren. Het is meestal een beetje schaamteloos en vaak nogal dierlijk. Ik ken veel mensen die dat niet doen, die houden dergelijk gedrag lekker voor zichzelf en zoenen in de privacy van hun eigen huis achter hun eigen deur. Daar kunnen ze zich laten gaan en tonen ze hun passie wel, daar hoeft de rest van de wereld geen last van te hebben tenslotte.

Dat is pas fatsoenlijk.

Die mensen gaan een zware tijd tegemoet. De zon gaat namelijk weer schijnen, we kruipen lekker uit ons holletje en gaan terrashoppen, parkhangen en strandslempen. En wat dacht u van alle leuke zomerfestivals die er aan zitten te komen? Dus dat wordt hoppa met die roseetjes, knallen met die witbiertjes en daarna lekker zoenen met degene waar je van houdt of gewoon de eerste de beste die je tegenkomt en die er ook zin in heeft. Lekker buiten, midden in de zon, of vrolijk op een Gay Pride-boot voor mij part. Want zoenen is fijn!

Heeft u dat begrepen, mevrouw van een Britse kroeg waar twee zoenende homo’s uit werden gezet omdat je het er niet fijn uit vond zien?! Het gaat er namelijk helemaal niet om hoe jij er tegenaan kijkt, het gaat er om dat twee mensen elkaar leuk genoeg vinden om te gaan zoenen en daar kan je ook iets moois van maken in je hoofd.

Tenminste, ik doe dat altijd wel.

Die twee lesbiennes hadden elkaar maar mooi gevonden toch. En jeetje wat fijn dat je misschien een beetje te dik bent maar dat je dan toch lekker iemand vindt die dat niks kan schelen en lekker met jou, midden op straat, wil zoenen. En ja, je bent dakloos en leeft op goedkoop lauw pleurisbier en okay, je vriendin heeft geen tanden meer. Maar dat weerhoudt je nooit ofte nimmer om toch gewoon van elkaar te houden en lekker te gaan zoenen voor het station.

Denk maar even na over hoe het er uit zou zien als iedereen voorgoed zou stoppen met het ooit nog tonen van hun affectie in het openbaar. Als het vanaf nu een boete op zou leveren als je toe zou geven aan spontane opwellingen van liefde of lust. Het spijt me maar als we daar tegen op gaan treden, dan houden we niet meer van de liefde. Laat staan van onszelf. Dus zoen elkaar in het openbaar! Allemaal, overal en vol overtuiging tot onze tong er af valt!