Het Braziliaanse team Sada Cruzeiro moet een boete van een dikke 20.000 euro betalen nadat 3.000 fans van het team "bicha" (flikker) scandeerden tegen een speler van concurrent Volei Futuro tijdens een play-off wedstrijd.

Het incident was groot nieuws in Brazilië waar volleybal een prominente sport is. Als gevolg van de actie kwam de speler tegen wie de yell gericht was, Michael, openlijk uit voor zijn homoseksualiteit. "Ja ik ben homo en dat weet iedereen. Mijn team respecteert mijn seksualiteit en iedereen bij Volei Futuro behandelt me normaal."

In de tweede play-off wedstrijd droeg het team van Michael roze warming-up shirts en de libero van het team was gehuld in een regenboog outfit. Supporters hadden roze attributen waardoor het hele stadion roze kleurde. Volei Futuro won de tweede wedstrijd en na afloop klonk 'I Will Survive' door de luidsprekers. 

AN
Hieronder beelden van het incident.
 

Het jaar 2011 is door Gay.nl uitgeroepen tot themajaar sport. Het komende jaar zullen er maandelijks interviews, columns, aankondigingen en artikelen met betrekking tot homoseksualiteit en sport worden geplaatst. Heb je een bijdrage? Mail de redactie op redactie@gay.nl!