De nieuwe L'Homo is gearriveerd en hij is weer adembenemend. Op de cover prijkt, geheel in de sfeer van Gay.nl's (homo)sportersjaar, een groep prachtige sportmannen: Kenneth Perez, Jeffrey Wammes, Ronald de Boer, Demy de Zeeuw, John van Lottum, Evgeniy Levchenko en Mike Verschuur bleken allemaal bereid om te poseren voor Linda.Daarnaast is een grote eyecatcher het interview en de fotoreportage van musicalster Jim. En verder staat het blad vol met interviews, lifestyle en fotoshoots. Zo is er onder meer een reportage over Nederlandstalige porno-acteurs te lezen, met daarin een interview met Gaygate-model Philippe Delvaux.

Op de vorige editie zou Thomas Berge op de cover verschijnen, maar dit werd toen door zijn management tegengehouden. Uiteindelijk viel de keuze toen op moslim Orhan Bucakli. De eerste, zeer spraakmakende, editie was de aanleiding voor de EO-rel rond Arie Boomsma, die zonder toestemming op de cover stond en aan een fotoreportage meewerkte.


Linda poseert trots met haar nieuwe cover.

Gay.nl sprak met Linda op de launch.  De mediakoningin vertelde dat Jim eerst op de cover zou staan maar, "Ondanks dat foto's van Jim absoluut coverwaardig waren, kozen we voor de topsporters omdat we altijd een taboe proberen te doorbreken. De eerste editie van L'Homo veroorzaakte een rel doordat de EO en Arie Boomsma uit elkaar gingen, de derde editie richt zich op het taboe rondom homoseksualiteit in topsport. Op z'n minst merkwaardig dat er vooral in de voetbalwereld niemand rondloopt die openlijk homo is."

Daarnaast staat voetbal als sport en qua supportorsbekend als het meest homo-onvriendelijk. Niet iedereen wilde dan ook meewerken. Volgens Linda regende het afmeldingen. Sommige moslimvoetballers waren bang voor problemen met familie.

"Ronald de Boer zei meteen: waanzinnig goed idee. Zo ook Kenneth Perez, Demy de Zeeuw en Yevgeni Levchenko. Zij verdienen dan ook heel symbolisch een veer in de kont."

En als kers op de taart maakt turntalent Jeffrey Wammes bekend dat hij een vriend heeft. "Nog meer goud, na je coming out. "


Jim poseert aan het water.

De derde editie van de L'Homo ligt vanaf 21 april in de winkel.