John Black, woordvoerder van de Lakers in een reactie: 'We willen zo snel mogelijk samen met GLAAD werken aan hulpmiddelen die ons en onze fans moeten sensibiliseren en die dergelijke beledigingen in het basketbal uitsluiten'.

Sinds het voorval heeft Bryant, via zijn team, een schamper excuus naar buiten gebracht. Hij zegt dat zijn homofoob gescheld 'niet te letterlijk moet worden vertaald'. Volgens Bryant floepte het er gewoon uit in 'het heetst van de strijd'. "Mijn woorden zeggen niets over mijn gevoelens jegens homo's en lesbiennes en ze waren zeker niet bedoeld om iemand tegen het hoofd te stoten." Op dat laatste punt vergeet hij natuurlijk scheidsrechter Bennie Adams.

De NBA, de Amerikaanse basketbal-organisatie, heeft Bryant een boete van 100.000 dollar opgelegd en noemde zijn opmerking 'aanstootgevend en niet goed te praten'. Voorzitter van homo-organisatie GLAAD, Jarrett Barrios roept professionele sporters op om een beter voorbeeld voor jonge mensen te zijn door dit soort scheldwoorden niet te gebruiken.

Het jaar 2011 is door Gay.nl uitgeroepen tot themajaar sport. Het komende jaar zullen er maandelijks interviews, columns, aankondigingen en artikelen met betrekking tot homoseksualiteit en sport worden geplaatst. Heb je een bijdrage? Mail de redactie op redactie@gay.nl! Dit artikel is in stand gekomen door samenwerking met www.sportersweb-gelijkspelen.nl

Lees ook:
» Stadion kleurt roze voor homospeler (0) reacties
» Kobe Bryant: 'Fucking Faggot!' (34) reacties
» 'Ben ik nou wereldvreemd?!' (32) reacties
» Oproep: help NOC*NSF! (11) reacties
» 'De geur van benzine zit in mijn genen' (28) reacties