In samenwerking met de gemeente Amsterdam, Heineken en veel ondernemers van de homostraat, gaat WithOut het feest organiseren. De mensen achter WithOut waren eerder betrokken bij het feest op het Rembrandtplein tijdens de Gay Pride vorig jaar.

"Ik hou van toeters en bellen, puntjes op de i en vooral show," aldus Olaf van WithOut. "Ondanks een beperkt budget omdat de ARC en April nog niet open zijn, zal het evenement grootser zijn dan ooit tevoren. Met de juiste samenwerking krijgen we mensen op de been die allemaal bereid zijn een steentje bij te dragen aan de terugkomst van de Reguliersdwarsstraat als geweldig uitgaansgebied."

Een terugkerend probleem is volgens de organisatie meegenomen drank. Dat is met de Gay Pride ook gebleken. Een evenement als dit kost veel geld en omdat er geen entree wordt gevraagd, moet dat door middel van drankverkoop worden terugverdiend. De organisatie heeft echter beloofd de prijzen laag te houden: € 2,50 voor een koud biertje en €4,- of €5,- voor een gekoeld mixdrankje.

Op Koninginnenacht begint het evenement om 19:00u. Daarna is alleen de Soho geopend. Zaterdag stopt het feest om 20:00u, maar begint het om 12.00u. Zodra het te druk wordt in de straat, sluiten de toegangswegen met hekken. Met het mooie weer op komst is de verwachte tijd waarop de straat wordt afgesloten 21:00u op vrijdag en rond 15:00u op zaterdag.

Tijdens de feesten zijn er optredens van onder andere William Shagspeare (Dance Valley), Justin Strikes (Gay Pride Rembrandtplein, Resident Bölke) en Max Morel (Space Ibiza, Rapido).