De eerste editie, vorig jaar mei, werd georganiseerd als eerbetoon aan Manfred Langer, de legendarische nachtclubeigenaar van de iT en de Roxy. Het uitverkochte feest was een groot succes en smaakte naar meer. Niet zo zeer omdat de oude sfeer weer helemaal terug werd gehaald, maar omdat er een nieuwe invulling aan werd gegeven.

En dat die invulling werkt, bleek uit de CYFiT-birthday bash die in oktober plaatsvond (organisator Mayday was op die dag jarig) en uit het CYFiT oud-en-nieuw feest. Ook toen was de AIR uitverkocht en waren er spectaculaire shows en dj’s.

Zo ook zondagavond. Met Studio54 als thema kon het natuurlijk ook niet misgaan, maar de uitvoering ervan was goed. De AIR leek even die New Yorkse club uit de jaren ’80. Discomuziek, dansers die eruit zagen alsof ze zo uit de film waren komen lopen en het merendeel van de bezoekers had zich aan het thema gehouden. Alles klopte.

Niet voor niets komen elke vier maanden ook de nodige celebs langs. Gordon, Jim Bakkum en Bettina Holwerda, Patrick Martens, Nelly Frijda, Mari van de Ven, OUTTV-presentator Ian van der Putten, noem maar op. Zondag was ook Jeffrey Wammes er (sinds vorige week donderdag officieel uit de kast). Hij was gehuld in een door diva Mayday gecreëerde outfit.

De diva zelf zag er ook spetterend uit. Ze glunderde vol trots, en terecht want Can You Feel iT is toch vooral haar creatie. Afgelopen december nomineerde Gay.nl haar voor homo-icoon van het jaar en als er nog een paar van deze feesten door haar worden georganiseerd, zal een nieuwe nominatie geen verrassing worden.

Dankzij onder andere dj’s Jean, Brian S en Jerry Black en speciale optredens van Mayday zelf en Rozalla ('Everybody's Freeeeeeee') was er voor de bezoekers genoeg te dansen en mee te zingen.

Wanneer de volgende editie is, is nog niet bekend. Maar het is duidelijk: je mist iets als je er niet bij bent. Can You Feel iT! is het meest glamorous, meest spectaculaire dance feest dat de scene (en misschien wel de stad Amsterdam) momenteel te bieden heeft.

KS
Lees ook:
» Wie is het homo-icoon van 2010? (70) reacties
» Can You Feel iT? laat tijden herleven (20) reacties