De oude iT

“Het was een bepaald gevoel dat je kreeg”, zegt Sugi, “ik kan het niet in woorden uitdrukken”. Manfred wilde Ibiza naar Nederland brengen en bracht exotische en kleurrijke dansers en shows naar Amsterdam. Volgens Sugi was het een openbaring! “Ik kreeg meteen het idee: ik ben niet de enige!” Saphira vond het een plek waar iedereen zichzelf kon zijn. “De IT was een veilige haven voor iedereen die anders was! Manfred zorgde daar wel voor.”

Hoogtepunten

Sugi: “Ik zal nooit vergeten wie ik daar allemaal ontmoette… Grace Jones, Jocelyn Brown, noem maar op!” Ze spreekt ook over de tijden met Nicky Nicole, Mayday, Marcella en  vele andere diva’s die toen vaste gasten waren in de populaire club.

Ook voor Saphira waren die tijden een hoogtepunt in haar leven.  Saphira en Sugi ontmoette elkaar in de jaren ’90 terwijl ze beiden in de discotheek werkten. “Sindsdien zijn we onafscheidelijk!”, zegt Saphira. Onder de naam The funky diva’s traden ze op, niet alleen in de iT, maar door heel Europa.

Can you feel iT?

Tegenwoordig probeert Mayday hetzelfde idee neer te zetten, in de sfeer van nu. Het druk bezochte Can you feel iT? is een groot succes. Voor Sugi is het een kans om haar oude collega’s weer terug te zien. “Je moet vooral niet proberen de  IT te gaan imiteren. Dit kan gewoonweg niet! Wat Mayday doet is net goed en ik vind het een leuk feest!”

Saphira mist de tijdsgeest van de iT. “Tegenwoordig is de acceptatie, waar Manfred zo hard voor gevochten heeft, bijna verdwenen. Travestieten en homo’s worden weer uitgescholden op straat…écht jammer!” De Tina Turner van Nederland hoopt dat dit snel verandert en de IT-tijd weer een comeback maakt.

MK