De echte spanning moet nog komen, zeggen de 3Js. “De zenuwen die iedereen bedoelt, dat zijn de gezonde spanningen die je hebt voordat je het podium opgaat. Die beginnen pas twee uur van tevoren.” Maar toch geeft Jaap de Witte, gitarist, aan wel onder de indruk te zijn van alles. “Al die beveiliging en al die toestand, dat is echt wel gigantisch. Dan ga je toch wel denken, zijn wij hier nu echt een deel van?”

De drie weten wat ze kunnen verwachten. Zo zijn er al een aantal feestjes voor hen gepland, waar ze vooral zullen gaan lobbyen. Maar één ding staat voorop: “We gaan vooral genieten, het is toch een uniek festival!”

Het liedje Je vecht nooit alleen staat als derde in de top 100 van 100%NL. Het drietal vindt dit een fijne geruststelling. “Mensen vragen steeds of we niet bang zijn om afgemaakt te worden als we slecht presteren? Maar met ons liedje in de top 100 van Nederlandse hits kan het ego niet gekrenkt worden. Het bewijst dat we een goed lied hebben gemaakt. Wij hebben als muzikanten iets leuks neergezet waarvan heel veel mensen in Nederland zeggen: 'wij vinden dit een mooi lied'. Daar doe je het voor.”

Ook de burgemeester van Volendam-Edam, Jan en Monique Smit en Nick & Simon waren aanwezig om de 3Js succes te wensen. “Als Europa dit niet leuk vindt, dan ligt dit aan Europa!”, aldus burgemeester Willem van Beek. De mening van de Volendamse collega's van de 3Js lees je hier

Gay.nl is tijdens de tweede halve finale en de finale aanwezig in Dusseldorf om live verslag te doen van het Eurovisie Songfestival.

MK