De Turkse raad voor telecommunicatie heeft vooral woorden geselecteerd die op pornografische sites voor kunnen komen, maar belemmert waarschijnlijk veel niet-seksuele internetondernemers. Naast de censuur op homowebsites mogen ook woorden als 'animal', 'overweight', 'local' en 'homemade' niet meer in domeinnamen voorkomen.

Ook voor Gay.eu, de Engelstalige versie van Gay.nl, heeft de beslissing gevolgen. Maandelijks weten Turkse homo's Gay.eu te vinden via www.gay.com.tr. De maatregel van de Turkse overheid betekent dat deze domeinnaam kan worden afgepakt en de Turkse homo's hun platform kwijtraken. "Zij kunnen door deze nieuwe regel straks niet meer online met elkaar in contact komen," zegt Frederik van den Bosch, mede-oprichter Gay.eu. "Daarnaast is het niet zo dat Turkije een land is waar homoseksualiteit volledig geaccepteerd is. De online ontmoetingsplaats is dus juist daar erg belangrijk."

In 2009 werden ook al eens Turkse homosites uit de lucht gehaald door de Turkse minister van Communicatie. Deze beslissing werd later teruggedraaid.

KS