De social network site heeft tot nu toe niet gereageerd op e-mails van de organisatie. Hierdoor is de reden van verwijdering van de fanpage al meer dan twee weken onbekend. De foto’s en content op de M.U.L.T.I.S.E.X.I. fanpage zijn niet pikant of seksueel. De beheerders van de pagina zijn goed op de hoogte van de regels en passen soms zelfcensuur toe om problemen te voorkomen. Ze hebben de afgelopen 3,5 jaar nooit klachten gehad van Facebook-gebruikers. Door het uitblijven van een reactie van Facebook kunnen de organisatoren van M.U.L.T.I.S.E.X.I. alleen maar filosoferen over de reden van verwijdering van het profiel. Het lijkt er op dat Facebook een conservatief en homo-onvriendelijk beleid voert bij het beoordelen van content.

Dick Koopman (oprichter van M.U.L.T.I.S.E.X.I.): “Facebook is voor M.U.L.T.I.S.E.X.I. altijd een perfect middel geweest om onze bezoekers te bereiken. Wij hebben al in een vroeg stadium social media sites als Facebook omarmd en hebben daarmee bijgedragen aan de enorme populariteit van de website in Nederland. Nu onze fanpage zonder enige waarschuwing of opgaaf van reden is verwijderd blijkt de afhankelijkheid van een dominante partij als Facebook. Facebook heeft tot op heden niet gereageerd op onze e-mails en ook niet op een aangetekende brief. Ik vind dat Facebook zich daarmee diskwalificeert als betrouwbare partner voor jonge en snelgroeiende organisaties als de onze.”

De organisatie is sinds 2008 actief op Facebook en heeft meer dan 2500 fans op de website. Een groot aantal van deze fans zijn door het verdwijnen van de fanpage ‘getagde’ uitgaansfoto’s en andere content als statusupdates kwijtgeraakt.

MK