Dingus & Pisszine

 


Dingus is een magazine dat zich het best laat omschrijven als een fanzine. En dan hebben we het over fan zijn van de penis. Het blad adoreert het mannelijke geslacht, of dat nou een pornopiemel is, een superheldenpiemel, een redacteurenpiemel of een jongvolwassenenpiemel: alles is welkom. In dat zelfde genre vind je Pisszine. Het is gestoord maar geweldig grappig.Het behandeld de meest walgelijke krochten van homoseks en er wordt zonder gene veel te veel aandacht aan golden showers aan besteedt. Natuurlijk wordt dit blad op pisgeel papier geprint.

 

Straight to hell

Straight to hell is het oudste gay fanzine dat nu nog bestaat. S.T.H. werd als eerste in 1971 uitgebracht. In principe begon het blad zelfs zonder cover en was het gewoon een bundeltje papier dat bijeengehouden werd door een nietje en uitgetikt werd op een typmachine. Haar specialiteit ligt bij verhalen als 'Baptist boys do it, as it were, in church' of 'The love that dare not speak its name: Armpit Sniffing'. Om je maar even een beeld te geven. Het grappige aan dit blad is misschien ook dat de helft van de redactie hartstikke hetero is.

Teen Meat

Teen Meat is perfect voor jongens die fantaseren over jongens die fantaseren over Big Macs. Denk aan artikelen waarin de schrijvers ervan junkfood en erectieproblemen weten te combineren. Fan van seks en eten? Zoek hier je heil.

Kutt & Hysteria


Kutt is het lesbische equivalent van Butt (en die heb je vast in je boekenkast staan). Denk aan artikelen over seks zonder piemels en interviews met beroemdheden over masturberen. 

Hysteria is ook een blad voor lesbo's maar dan iets minder 'poppy'. Het richt zich meer op feministen en politiekgeengageerde dames.

Scumbag Fag Mag

Fag School


Outpunk

Little Caesar

Little Caesar verscheen in '74 en omschreef zichzelf als 'punkrock literary'. Denk aan poezie, fictie, portfolio's van kunstenaars en andere intellectuele poespas. 

Bimbox

Bimbox kende haar hoogtepunt eind jaren '80 en richtte zich op de jonge, homo die zich interesseerde voor politiek. Alternatieve homo's en lesbo's die alles wat 'normaal' was stom vonden, konden terecht bij dit blad. In het magazine werden vooral veel gigantische stijve piemels, strategisch geplaatste piercings en meer van zulks geplaatst. Bimbox stond echter op den duur vooral bekend om hun pro-seperatisme. Veel lezers en medewerkers waren ervoor om als homo's en hetero's een strikt van elkaar gescheiden leven te leiden.

Bron: Viceland

CF