Vincenzo Cantone is een archetypische pater familias. Regisseur Ferzan Ozpetek voert hem op als een trotse maar onverdraagzame en autoritaire exponent van de Italiaanse middenklasse. En die walgt van homo’s.

Mine vaganti speelt zich vooral af in huize Cantone, waar Vincenzo op het punt staat een belangrijke mededeling te doen. Hij is van plan zijn pasta-imperium over te dragen aan zijn zoon Antonio. Die heeft echter ook een nieuwtje: hij is houdt van mannen. Blind van woede schopt Vincenzo zijn eerstgeborene het huis uit, zich vertwijfeld afvragend wat hij toch verkeerd heeft gedaan. Maar het leed is nog niet geleden. De jongste telg van de familie, Tomasso, moet nog uit de kast komen.

Regisseur Ozpetek (Haman, La finestra di fronte) verruilde in de jaren zeventig zijn thuisland Turkije voor Italië om er te studeren. Maar ook omdat het er een stuk makkelijker was om zichzelf te zijn. Homoseksualiteit is een terugkerend thema in zijn werk.

Wil jij gratis en voor niks naar deze film? Mail zo snel mogelijk naar redactie @ gay.nl de ultieme reden waarom juist jij zo'n kaartje verdient. We geven 5 x 2 kaarten weg! Je mag zelf bepalen naar welke voorstelling je gaat.


 

CF