Saade was zichtbaar verheugd met de award, die in Düsseldorf door OUTmusic werd uitgereikt: “Nóg een prijs, geweldig!” Saade hoopt in de voetsporen van Lena te treden dit jaar. “Ik ben een groot fan van Lena, zij kreeg vorig jaar mijn twaalf punten.”

Vorig jaar werd de OUTmusic award voor de eerste keer uitgereikt. Er werd toen massaal op Lena gestemd, die uiteindelijk ook het songfestival won. Of de Nederlandse homo’s ook dit jaar voorspellende gaven hebben, zal allereerst blijken in de tweede halve finale waar ook Nederland en België aan meedoen.

Er zijn meer dan tienduizend stemmen uitgebracht op de poll, waarmee de peiling de grootste is onder de gay community in Nederland en België. Op de Nederlandse inzending van de 3J's en de Belgische Witloof Bay kon niet worden gestemd. 

OUTmusic is het radiostation in Nederland en België voor de homo- en likeminded luisteraar. Met een programma variërend van de nieuwste pop hits, lounge muziek tot songfestival specials. Zo is het beste van 50 jaar Eurovisie elke dag te beluisteren tussen 18:00 en 20:00 uur. Het radiostation is op internet te beluisteren via www.outmusic.nl.