Eagle uit Streetfighter (1987)

Eagle is overduidelijk een ode aan Queen-frontman Freddy Mercury (RIP). Als je op internet wat officiele bio's van het personage leest, kom je erachter dat hij een 'mooie bodyguard moet voorstellen', en dat zijn ultieme streven 'perfecte schoonheid' is. Dat roept wel wat vragen op.

Birdo uit Super Mario Bros. 2 (1988)

Birdo is in principe een transgender. Bovenstaande scan is een origineel van het productieteam. Hij was dus als man bedoeld maar is uiteindelijk toch maar als meisje gepresenteerd in Super Mario Bros. 2.

Morrigan en Lilith uit Darkstalkers (1994)

Deze twee fantasy-lesbo's waren openlijk verknocht aan elkaar. 

Kurosu Jun uit Persona 2 (1999)

Kurosu was ook openlijk homoseksueel. Hij is een oude vriend van het hoofdpersonage van de game en daarnaast ook nog eens een 'liefdesoptie' in het spel.

Alfred Ashford uit Resident Evil Code Veronica (2000)

Ashford is de slechterik uit Resident Evil en poseert hier boven met zijn tweelingzusje. Na haar dood raakt hij volledig geobsedeerd door haar en gaat hij zich net als haar kleden en zich voordoen als zijn dode zusje. Een subtiele knipoog naar Alfred Hitchcock's Psycho volgens velen.

Vamp uit Metal Gear Solid 2 (2001)

Vamp is boos, houdt van moorden en is biseksueel. Sowieso zijn er superveel LGBT-personages in de Metal Gear games voorgekomen.  

Bridget uit Guilty Gear xx (2002)


Dit ziet er uit als vieze hentaiporno maar het is toch echt een gamepersonage. Bridget heet eigenlijk geen Bridget en is eigenlijk geen meisje. Toch werd hij als meisje opgevoed door zijn ouders. 

Juhani uit Star Wars KOTOR (2007)

Het eerste openlijk lesbische personage uit de Star Wars serie. Blijkbaar reageert ze in het spel alleen op vrouwelijke 'avatars'.

Jean Armstrong uit Phoenix Wright: Ace Attorney (2004)

Denk aan een sensueel frans accent en zoveel mogelijk vrouwelijke kenmerken en kleding als je maar kan bedenken. Voeg daar een man met een snor en biceps aan toe en je hebt dit merkwaardige personage uit Phoenix Wright.

Sander Cohen uit Bioshock (2007)

Twee woorden: Verdrietige homoclown.

Juri han uit Super Streetfighter IV (2010)

Dit plaatje hierboven alleen al zal je heel snel overtuigen van zijn homoseksualiteit.

Gay Tony uit Grand Theft Auto (2010)

Tony hebben we al vaker op Gay.nl behandeld. Gay Tony is een excentrieke clubeigenaar.

CF