Update 16.26:
Ranny Ismail, woordvoerder van het parlement, nuanceert de uitspraken van Alimadi en beweert dat de motie inderdaad 'vandaag niet meer op de agenda staat, maar nog steeds wordt overwogen'. De motie kan volgens Ismail altijd nog worden behandeld en uiteindelijk aangenomen worden. Volgens de woordvoerder is het zaak dat er minstens tot morgen wordt gewacht met het trekken van conclusies, dan is er namelijk meer duidelijkheid. 

----

Helemaal goed is het nieuws niet. Volgens Amerikaanse nieuwszender MSNBC zijn de opstellers nu van plan om een nieuwe versie van het wetsvoorstel op te stellen. Bij de nieuwe versie zal de doodstraf echter wel worden weggelaten.

Overal op het internet werden mensen de afgelopen dagen gevraagd om te protesteren en om online petities te ondertekenen. Zo kon je hier en hier  een petitie ondertekenen. Dit kan overigens nu ook nog steeds en zal ook nog steeds even nodig zijn.

Ook op alle sociale media was de penibele situatie voor homo's in het Afrikaanse land het gesprek van de dag. Zo ook op Twitter:

Homoseksualiteit is extreem impopulair in Oeganda. Met name de kerk en haar aanhangers aldaar doen er alles aan om homoseksualiteit er letterlijk en figuurlijk uit te slaan bij de bevolking. Zware straffen, heksenjachten en landelijke kranten die namen van homo's publiceren, niemand kijkt er meer van op in Oeganda. Ook wordt er van de heersende homohaat in Oeganda een sociale controle issue gemaakt door te streven naar straffen voor 'vrienden van'. Iedereen die homo's kent en dit niet in de openbaarheid brengt is ook strafbaar.

 

CF 

.