Brard is nu nog werkzaam naast Viktor Brand als presentatrice van het showbizprogramma SBS Shownieuws. Maar nu de overname van Sanoma en Talpa officieel is, rijst de vraag of sommige televisiegezichten nog wel 'bij het merk passen'.

In april werd er op AT5.nl bijvoorbeeld nog geopperd dat Patty Brard 'maar naar AT5 moest overstappen', omdat ze daar beter bij zou passen. Ruud de Langen van mediabureau MindShare werd in dat artikel gequote: "John de Mol wil van SBS de grootste zender van Nederland maken. En ik zie Linda de Mol, die zeker meegaat, nog niet naast Patty Brard staan. Die moet straks misschien wel bij de Amsterdamse zender AT5 aan de slag.''

Op de redactie van Shownieuws wisten ze 'helemaal niks' van een eventueel vertrek van Brard. En ook de persdienst wist ons te vertellen dat 'er voorlopig nog helemaal niks bekend is' over Brard's situatie. Een woordvoerder: "We zijn nu bezig met het voeren van gesprekken over het contract van Patty, net zoals elk ander bedrijf dit doet wanneer een contract bijna afloopt. En dit heeft verder niks met de overname te maken. Dit is een standaardprocedure." 

In 2007 werd Patty Brard nog, 'als een stuk vuil' aan de kant gezet door voormalige werkgever RTL. Daar had ze destijds de programma's Patty's Posse, Patty's Fort en Back in Luv. Brard moest in de krant lezen dat ze niet meer welkom was bij RTL. Kort daarop tekende ze haar contract bij SBS.

Patty was zelf helaas niet voor commentaar beschikbaar.

CF