Welts heeft een hoge functie bij de National Basketball Association. In een interview met The New York Times vertelt hij dat hij zich niet comfortabel genoeg voelde om voor zijn seksualiteit uit te komen.  Maar nu wil hij de stilte over dit onderwerp in de sportwereld doorbreken. Met zijn coming out tracht hij een mentor te worden voor homoseksuele mensen in de sportwereld.

“Dit is een van de laatste industrieën waar het onderwerp nog taboe is”, zegt hij. “Niemand wil het erover hebben”. Welts is een van de weinige mannen, in een teamsport-wereld die openlijk voor zijn seksualiteit uit komt.  

Dr. Richard Lapchick, oprichter en directeur van het instituut voor Diversiteit en Ethiek in de sportwereld en de zoon van Basketballlegende Joe Lapchick had veel respect voor Welts zijn coming out. “Het feit dat geen andere man dit ooit heeft gedaan, laat zien hoe moeilijk dit voor Rick moet zijn geweest om dit te doen”, zegt hij.

 MK / bron: New York Times

Het jaar 2011 is door Gay.nl uitgeroepen tot themajaar sport. Het komende jaar zullen er maandelijks interviews, columns, aankondigingen en artikelen met betrekking tot homoseksualiteit en sport worden geplaatst. Heb je een bijdrage? Mail de redactie op redactie@gay.nl!