Henny Schoonewelle, Marc Kabbedijk en Michael van Vliet zijn de jongens achter het blad. Volgens hen is het blad “ordinair met een knipoog”.

Ferry Menly Magazine

Het is geen standaard homoblad. Aan showbizz wordt niet gedaan. “Het is het nieuwe gay koffietafelblad dat wij aan Nederland willen presenteren. Niet teveel onzin, maar gewoon mooie foto’s met zo nu en dan een daadkrachtig verhaal erin dat ertoe doet”, aldus de makers.

Het onbereikbare, bereikbaar maken

Ferry wil vooral de nadruk leggen op normale modellen en fotografen. Waar andere bladen modellenbureaus afzoeken, zoekt Ferry ze op straat en in de scène.

“Het zijn jongens die je kunt herkennen. We hebben geen extravagante modellen gekozen, maar juist jongens die je tijdens het uitgaan ziet. Jongens die bereikbaar zijn. Natuurlijk zien die echte modellen geil uit, maar ze zijn onbereikbaar. Wij willen het onbereikbare, bereikbaar maken. Dat is Ferry!”

De makers willen vooral dat de fotografen met zie ze werken, origineel kunnen zijn.

“Talent is voor ons, oog hebben voor detail. Modellen en fotografen moeten out of the box durven denken. Het durven is het ware talent! Het heeft niks te maken met perfectie en technische kennis.”

Ordinair met een knipoog

Het blad is allesbehalve preuts. Ferry wil zijn modellen op een erotische manier neerzetten, zonder smaak te verliezen. Henny geeft aan de modellen in het blad wel op een artistieke manier neer te willen zetten.

“We zijn geen pornomagazine, maar een sexy magazine. Iedereen is een Ferry. Het is sexy, en het kan alleen nog maar beter worden. We zijn ordinair met een knipoog."

Mayday

Mayday wil vooral de nadruk leggen op het gebaar dat Ferry maakt naar de homogemeenschap. “Ik vind het vooral belangrijk dat er initiatief wordt genomen om iets neer te zetten in de gay community, op welke manier dan ook. We moeten elkaar supporten. Mensen moeten elkaar niet zoveel afkraken, er is al zo weinig. Maar het is een mooi blad! Het is weer eens wat anders”, zegt de diva.

Support

Volgens Mayday zijn het vooral de makers die het blad uniek maken. Ze vindt dat de jongens een frisse kijk hebben en van een heel ander kaliber zijn, dan de meeste bladenmakers. Maar of het nu goed, of slecht is; volgens haar gaat het om support.

“Laten we elkaar allemaal supporten. Het is gewoon een mooi blad. Je ziet een andere kijk op zaken. Het is niet alleen maar showbizz en entertainment. Het is gewoon heel anders dan de meeste andere (homo)bladen.”

 MK