Junior zit samen met alle deelnemers op één locatie in Rotterdam. Zijn dag begint om 9.00h met ontbijt, waarna hij van 10.00h tot soms wel 24.00h doortraint met zijn team. Dan Karaty komt vaak met de teams repeteren en zorgt dat alles goed loopt. Hij zal tevens met alle 25 dansers de openingsact verzorgen.

Junior zelf danst al sinds zijn vierde. Toen hij twaalf was heeft hij de vooropleiding op de dansacademie gedaan en, gecombineerd met de havo, maakte hij op jonge leeftijd al lange dagen. Hierna is hij begonnen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Toen hij afgestudeerd was is hij een jaar naar Canada gegaan om daar zijn passie te vervolgen. Hier in Nederland heeft hij in veel dansgroepen gedanst, waaronder in Arnhem en Amsterdam. ( Internationaal Danstheater en het Nederlandse Opera) “Met deze groepen ging ik vaak op reis. Ik maakte staatsbezoeken en heb zelfs voor de koningin opgetreden”, zegt hij. “ Je trekt veel met je danspartners op en je krijgt al gauw een hechte relatie. Het is de perfecte manier om je werk en hobby te combineren.” Dansen is voor Junior een tweede taal geworden. “Dansen is een verhaal vertellen met je lijf, zonder dat er woorden aan te pas komen”, legt hij uit.

 

De finale                                                            

De danser wil vooral de muziekstijl ballet nieuw leven inblazen. “De grootste prijs die je kunt winnen is van het stoffige imago van ballet af te komen, en ik denk dat dit is gelukt”, aldus de finalist. De prijs die de winnaar van de show wint, is een geldbedrag van 50.000 euro. Toch denk de balletdanser dat Isabelle gaat winnen. “Veel meer mensen kennen haar en ze heeft veel meer fans”, legt hij uit. “Ik denk dat ons team wel beter is, maar uiteindelijk stemmen mensen op persoonlijkheid. Mensen gaan toch sneller op een bekend gezicht af. Ballet wordt vaak als tuttig gezien, maar ik denk dat het ons wel al gelukt is dit imago op te krikken”. Stiekem hoopt hij wel op de prijs. “Het geld is natuurlijk lekker, want na zo’n zware periode wil je toch wel even lekker vakantie nemen!”

MK / foto's: Johan van Walsem