De ambtenaar, die weigert homo's en lesbo's in de echt te verbinden, is in 2010aangenomen. Tijdens het sollicitatiegesprek is er ook specifiek gevraagd of hij problemen had met het homohuwelijk, dit werd toen met 'nee' beantwoord. Uiteindelijk bleek dit gelogen en is de ambtenaar hierop teruggekomen. Nu weigeren hij en zijn collega om homo's en lesbo's te trouwen.

Het stadsdeel deed in maart een rondvraag naar aanleiding van vragen van raadslid Ans van der Velde van Trots, bleek de bewuste ambtenaar opeens wel problemen met homohuwelijken te hebben.

Frank van Dalen (VVD) schrijft op zijn blog over de zaak: "Teleurstellend in de brief van de burgemeester is dat er geen concrete maatregelen worden aangekondigd. Op z'n minst zou de burgemeester kunnen aangeven dat het contract van een jaar niet verlengd wordt. Maar als blijkt dat de persoon in kwestie heeft gelogen tijdens de sollicitatie, dan is er geen reden om niet direct tot ontslag over te gaan.

Hoe het kwam dat er nog een weigerambtenaar is van voor 2007 terwijl in 2007 werd gezegd dat er geen weigerambtenaren in Amsterdam zijn, wordt nog uitgezocht. Wat mij betreft wordt voor deze functionaris een nieuwe functie gevonden."

Lees hier de brief van de burgemeester

CF