“We vermoeden dat veel neonazi’s eigenlijk politieagenten in burgerkleding waren”, zei Tatchell. “Zij deden wat hun in uniform geklede collega’s niet durfden voor de media. Dit was het geval, of de politie zorgde voor vervoer voor de rechtsextremisten om bij de demonstratie te komen.”

Hij was samen met andere activisten naar het stadhuis gegaan om te protesteren, maar werd al gauw gescheiden van de groep. Alleen en zonder steun van de politie maakte hij geen kans. “De extremisten zagen al gauw een doelwit in mij. Ik moest door steegjes en zijstraten ontsnappen om een pak slaag te vermijden”

Dan Choi, een Amerikaanse militair die ontslagen was vanwege zijn geaardheid, was ook in Moskou. Hij werd bruut op de grond geworsteld en geslagen. Hij liep matige verwondingen op.

Anna Komarova gaf aan onder druk te werden gezet door de politie. De politie dreigde haar 48 uur in hechtenis te houden, als zij geen informatie gaf over de organisatie van de Moscow Gay Pride.

Anna Komarova reports being pressured by the police to give information about the organisation of Moscow Gay Pride. The police threatened to detain her for 48 hours unless she gave them the information they wanted.

Op de foto is Daniel (Dan) Choi te zien terwijl agenten in burgerkleding hem op de grond proberen te krijgen.

MK / bron: pinknews