'In bed is het fijn toeven' bleek een groot succes. Het toneelstuk is meerdere malen verlengd in het Betty Asfalt theater en is zelfs naar het Engels vertaald en in London te zien geweest. 

'Wat een heerlijk hete dag' gaat verder waar het debuutstuk stopte. Het gaat over gaat over liefde, grenzen in de liefde, zoektocht naar waarheid en bewust leven.

In het stuk spelen Jeroen Bos en Mike Starink de hoofdrol. Starink kennen onder andere nog van 'Liefde op het eerste gezicht'. 

Gay.nl belde met Starink om te vragen of hij al klaar is voor de première van vrijdag.

Je hebt al een aantal try-outs gespeeld, hoe waren de reacties daarop?

Goed! Eigenlijk wel vergelijkbaar met de reacties die we kregen op 'In bed is het fijn toeven'. Mensen noemen het intiem en herkenbaar. De situaties zijn ook wel herkenbaar, of je nu homo, bi of hetero bent. Het laat je nadenken over je eigen relatie of vorige relaties.

Is 'Wat een heerlijk hete dag' ook zo vergelijkbaar met 'In bed is het fijn toeven'?

Het is geen vervolg. Mensen die het eerste stuk niet hebben gezien, zullen dat niet merken tijdens 'Wat een heerlijk hete dag'. Het verhaal staat op zichzelf. We komen terug van het naaktstrand en raken in gesprek. Het concept is dus zeker vergelijkbaar en de karakters zijn hetzelfde. Als je 'In bed is het fijn toeven' hebt gezien, zul je wel dingen herkennen, maar het is zeker niet nodig.

En jullie blijven tegelijkertijd ook nog met 'In bed is het fijn toeven' spelen!

Ja, we gaan met 'In bed is het fijn toeven' op tour door het land en we blijven het ook spelen in het Betty Asfalt in Amsterdam. Daarnaast hebben we met de Engelse vertaling voor volle zalen in Londen gespeeld, zij hebben ons ook al gevraagd of we weer terug komen dus ik ga ervan uit dat dat ook weer gaat gebeuren.  

De première van 'Wat een heerlijk hete dag' vindt plaats op vrijdag 3 juni in het Betty Asfalt Complex. Meer informatie: www.wateenheerlijkhetedag.nl 

Speeldata in Betty Asfalt:

31 mei t/m 5 juni (2 juni matinee)
7 juni t/m 11 juni
11 t/m 16 oktober