Al enige ervaring met het Eurovision Songfestival heeft hij wel. Tim was namelijk één van de leden in de vakjury die namens Nederland de punten gaf bij het afgelopen Songfestival. Ze verbleven toen op het schip Royal Crown, de thuisbasis van de 3Js. “Het was een unieke ervaring om bij te wonen en om dan zelf aan het Songfestival te mee te doen, dat zou fantastisch zijn”, vertelt Douwsma aan AlleShow.nl. “Ook al kom je uit een ander land, het Songfestival voelt als één. De sfeer is heel bijzonder.”

Zijn zangpartner Monique trekt het Songfestival niet zo. “Ze vertelde me dat op de een of andere manier het Songfestival haar niet zo trekt. Ik moet me daar dus bij neerleggen, maar als de TROS ons graag samen wil, dan ga ik het Monique toch nog eens vragen of ze er niet nog eens over wil nadenken.”

Tim heeft al een ballad van Fluitsma en Van Tijn voor zijn album. Dit komt na de zomer uit. “Het zou uitermate geschikt zijn voor het Songfestival’, zegt hij. Eric van Tijn wil wel voor het Songfestival schrijven, mits hij meer geld krijgt om de act goed te kunnen promoten in Europa. Peter Kuipers heeft al laten weten, dat de TROS niet over zoveel geld beschikt en dat meer geld dus geen optie is. Niettemin is Tim Douwsma erg enthousiast over de samenwerking met het duo, dat met Ruth Jacott en Edsilia Rombley hoge ogen scoorden in de jaren ‘90. “Misschien komt er wel een derde bij”, lacht de jonge zanger.

MK /bron: alleshow.nl