Het 10-jarige meisje Laure verhuist met haar familie naar een nieuwe plek. Al vanaf het begin heeft de kijker door dat er iets niet in orde is. Laure ziet eruit als een jongetje, kleedt zich als een jongetje en geniet ervan wanneer mensen haar aanspreken als jongetje. Tijdens de zomervakantie, wanneer alle kinderen uit de buurt buiten spelen, voelt Laure zich buitengesloten. Totdat ze op een dag Lisa, ook 10 jaar, ontmoet. Vanaf hun eerste gesprek is Lisa ervan overtuigd dat Laure een jongen is. Laure gaat hierin mee en stelt zich voor als Michael. Lisa introduceert Michael bij de kinderen uit de buurt en al snel is ‘hij’ één van hen. Naarmate de tijd voorbijgaat, wordt de relatie tussen de twee meisjes steeds hechter, maar ook gecompliceerder.

Het mooie aan deze film is dat je ziet hoe Laure zich steeds meer en meer in de nesten werkt. Al haar buitenspeelvriendjes geloven dat ze een jongetje is, ze doet steeds  meer haar best om niet gepakt te worden; iets wat tot vreemde voorbereidingen op een middagje zwemmen leidt. Wanneer haar, extreem meisjesachtige, zusje doorheeft waar Laure mee bezig is, komt er een ontknoping in zicht. Een ontknoping die alleen maar pijnlijk kan zijn.

Deze film is geen deprimerende 'arthouse'-film met onbegrijpelijke dialogen en onnodig ingewikkelde personages. Het is een kleine, charmante film over een jong meisje dat geen benul heeft hoe men in de grote mensen wereld met dingen als 'gender' omgaat, laat staan hoe zij zich moet gedragen. Zeker het kijken waard.

 

CF