De lijst bestaat uit de honderd meest aantrekkelijke modellen, actrices, presentatrices en prinsessen. Pejic staat in de lijst nog boven Lady Gaga (die zo ook haar mannelijke angles heeft) en Victoria Secret’s model Izabel Goulart..

FHM baalt van zijn fout. “We hebben Andrej meteen uit de lijst gehaald, wij hebben ons verontschuldigd voor mogelijke beledigingen. We hebben de verantwoordelijke gesproken en stappen ondernomen zodat dit nooit opnieuw kan gebeuren”, aldus een woordvoerder van FHM. 

Een eerder gepubliceerd artikel over Pejic op de website van FHM, is nu onvindbaar. In het artikel wordt het model een ‘ding’ genoemd en aangesproken met ‘het’. Het Servische model vindt het prima om als androgyne door het leven te gaan en liet weten geen plannen te hebben om zich te laten transformeren als vrouw.

Pejic heeft zijn bekendheid voornamelijk te danken aan zijn vrouwelijke looks. Het model loopt catwalkshows voor zowel vrouwen- als mannenkleding, voor onder andere Jean Paul Gaultier, Paul Smith, Givenchy en Marc Jacobs.

 

Andrej Pejic fashion editorials

Bron: Nu.nl