gay free zoneMohammed Hasnath werd vorige maand gearresteerd in zijn huis in Leamouth, Tower Hamlets en vertegenwoordigde gisteren zichzelf in de rechtbank. Hij gaf toe schuldig te zijn en kreeg een boete van 100 pond, 85 pond kosten en een slachtoffertoeslag van 15 pond. Hij was al eerder op borgtocht vrijgelaten voor het beschadigen van een billboard met damesmode.

Tussen 11 en 14 februari van dit jaar plaatste Hasnath meer dan 70 stickers door Londen met daarop een regenboogvlag met een rode streep erdoor. Daaronder stond de tekst: "Sta op en waarschuw. Gay-vrije zone. Allah straft streng."

Toen Hasnat werd verteld dat hij beschuldigd werd van een strafbaar feit, verstoring van de openbare orde door gebruik van bedreigende of beledigende woorden, zei hij: "Maar ik heb alleen stickers opgeplakt en niemand lastig gevallen of uitgescholden."

Door andere mensen in de buurt werd dit niet zo gezien. Een Joodse man gaf aan dat dit niet anders was dan een sticker met Jood-vrije zone. "Die stickers doen me denken aan de jaren '30, toen mijn moeder dit soort dingen in Duitsland zag. Het voelde als een onmiddellijke dreiging en gevaar voor mijn persoonlijke veiligheid." Een gepensioneerde man gaf aan diep geschokt te zijn en gelijk te hebben geprobeerd de stickers te verwijderen, omdat hij ze als gewelddadig zag.

Nadat de anti-homo stickers werden ontdekt, begonnen buurtbewoners gelijk een campagne om ze te verwijderen en te vervangen met boodschappen van liefde.

AN