De scène wordt gespeeld door Sean Connery en Richard Pasco. Het zou 27 jaar gaan duren voordat er weer twee mannen op het scherm zouden kussen. Dit gebeurt overigens in een uitzending van EastEnders. De eerste grote film waarin twee mannen kussen is Vu du Pont, door Raf Valone (1962).

De twee mannen spelen twee broers. In de serie gaat Paul (Pasco) vreemd met de vrouw van Julien (Connery). Het personage van Connery wil weten waarom zijn broer zo’n goede minnaar is en kust hem.

De in 1960 uitgezonden serie, was een verfilming van het Franse stuk Colombe. Dit is geschreven door Jean Anouilh. Het was in die tijd zeer controversieel als twee mannen zoenden. Pas in 1967 werd de wet waarin homoseksualiteit werd gediscrimineerd opgeheven.

Dick Fiddy, van het Britse Filminstituut, zei dat de kus door de context geaccepteerd werd. “Helaas herinnert niemand het hier. Het zou geaccepteerd kunnen worden door de context, omdat het een verfilming was van een klassiek stuk door een bekende Franse toneelschrijver. We zijn vrij zeker dat dit de eerste homokus is."

MK / bron: Dangerousminds