De zoektocht naar een nieuwe Mister Gay Netherlands is van start gegaan. Kandidaten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op www.mrgay.nl. Vervolgens volgen er twee stemrondes en vindt de spectaculaire finale plaats op vrijdag 5 augustus. De verkiezing wordt georganiseerd door de website Gay.nl.

De finale van de vorige Mr Gay-verkiezing vond plaats op een bomvol Rembrandtplein. De toen 34-jarige Mischa Germeraad werd tot Mister Gay Netherlands verkozen voor een publiek van duizenden homo's, nadat eerder al tienduizenden stemmen waren uitgebracht via website Gay.nl.

De toenmalige jury, bestaande uit Sipke Jan Bousema, Geraldine Kemper en diva Mayday, werd voorgezeten door presentator Arie Boomsma. “Ik kan er niet goed tegen als mensen, en zeker jongeren, niet kunnen zijn wie ze zouden willen zijn,” was toen Boomsma’s motivatie om in de jury te zitten. Welke celebs er dit jaar in de jury zitten, blijft nog even geheim.

Volgens Frederik van den Bosch, één van de organisatoren, neemt de populariteit van de verkiezing ieder jaar toe, maar blijft ook de noodzaak: “Er zijn nog steeds veel mensen die in hun omgeving problemen ondervinden met hun homoseksualiteit. We hopen dat vooral jonge homo’s die nog niet uit de kast zijn, inzien dat ze trots kunnen zijn op zichzelf.”

“We vinden het belangrijk dat jonge homo’s in Nederland een voorbeeld hebben,” aldus Van den Bosch. “Ook dit jaar zal het publiek daarom een grote stem hebben, aangevuld met de mening van een vakjury. De finale zal op 5 augustus plaatsvinden, dus die datum kan alvast in de agenda!”

De inschrijving is inmiddels geopend. Ben jij zelfverzekerd, word je geprezen om je uitstraling en kun je een voorbeeld zijn voor anderen? Dan roepen wij je op om je aan te melden. Kijk snel op www.mrgay.nl om je aan te melden en voor het laatste nieuws rondom de verkiezing!

Meld je nu aan op www.MRGAY.nl !!!

Bekijk hieronder een OUTTV-reportage van de fotoshoot van vorig jaar: