Haar nichtje heeft aangegevendat ze gekidnapt is. “Amina werd door drie mannen van begin twintig gepakt. Volgens een getuige ( die niet wil dat haar identiteit bekend wordt) waren de mannen bewapend”, schreef Rania Ismail. “Amina wist een van de mannen te slaan en zei tegen een vriend om haar vader te zoeken. Een van de mannen hield hierna een hand voor haar mond en duwde in een rode Dacia Logan met een sticker van Basel Assad.”

Assad is de broer van president Bashar al-Assad. Hij is in 1994 omgekomen in een auto-ongeluk. Amina is vooral populair om haar kritische blik op de Syrische overheid. Eerder schreef ze: “Ze moeten gaan, ze moeten snel gaan. Meer is er niet te zeggen.”

Haar familie probeert haar te vinden en hopen dat ze gauw wordt vrijgelaten. “We weten niet wie haar mee heeft genomen, dus we weten niet wie we moeten vragen haar te laten gaan. Het is mogelijk dat ze haar gedwongen het land uit zetten. Van andere familieleden die daar hebben vastgezeten, geloven we dat ze gauw wordt vrijgelaten. Als ze haar willen vermoorden, zouden ze dat al hebben gedaan. Daar bidden we allemaal voor”, aldus Ismail.

Mensenrechtenactivisten zeggen dat al meer dan 10.000 mensen gevangen zitten sinds de protesten in Maart. Mannen, vrouwen en kinderen worden vermoedelijk mishandeld en gemarteld onder het regime van Assad.

MK / bron: Guardian