Op zondag 12 juni 2011 organiseert Stichting PANN in het kader van het MidZomerGracht festival in de bovenzaal van de Winkel van Sinkel een themamiddag over homoseksueel ouderschap. Tijdens deze themamiddag worden verschillende vormen van het homo-ouderschap belicht. Lesbisch ouderschap, co-ouderschap, draagmoederschap (voor wensvaders) en adoptie.

“Invulling geven aan een kinderwens is voor homo’s gecompliceerder dan voor hetero’s. Het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes gaat in dit geval niet automatisch op. Maar welke mogelijkheden zijn er dan? En hoe pak je het dan vervolgens aan? Op deze vragen en veel meer krijg je antwoord tijdens de themamiddag over homo-ouderschap”, aldus Marc Faber, organisator van deze middag.

Gedurende de themamiddag komen een aantal homo-ouders aan het woord, zij vertellen over hun eigen ervaringen. Een notaris geeft meer informatie over de juridische zaken die je moet regelen en een onderzoekster vertelt over haar wetenschappelijk onderzoek naar lesbisch ouderschap. In de pauze en bij de borrel verkoopt Savannah Bay (thema)boeken en is er gelegenheid om met de aanwezige homo-ouders en deskundigen te praten. 

De themamiddag homo-ouderschap is onderdeel van het jaarlijkse MidZomerGracht festival in Utrecht. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via www.pann.nl en kosten 10 euro per stuk. Naast een informatieve middag op een mooie locatie in Utrecht krijg je hier ook 2 consumpties voor. Aanvang vanaf 13:00 uur, start programma: 13:45 uur - 17:30 uur.