U was als solozangeres ooit redelijk succesvol met als grootste hit “Who’s that lady with my man” in 1977. Ironisch genoeg werd dat liedje waarheid en kent iedereen u vooral als de gedumpte echtgenote van Adam Curry of die gekke mevrouw die een beetje tegenstrijdig wilde bepalen of Holland talent had terwijl iedereen zich afvroeg of u het zelf nog wel had. En natuurlijk kent menigeen u als die mevrouw die op respectabele leeftijd zwaar geretoucheerd in de Playboy ging staan om te bewijzen aan uw ex-man dat... Ja, wat eigenlijk precies?

Hoe dan ook, het is een gegeven dat u in elk geval tot elke prijs in de belangstelling wil staan maar na u ontslag bij RTL werd het u op dat vlak spontaan een stuk moeilijker gemaakt. Vandaar dat u waarschijnlijk besloten hebt om weer terug te grijpen op dingen die ooit lukten. Naakt poseren was al in de reprise gegaan dus weer gaan zingen lijkt een logische volgende keuze. Maar ik wil graag weten waarom u dat zo nodig wil proberen over de rug van mensen die het al zwaar genoeg hebben in hun dagelijks leven?

Uw betrokkenheid met de gay community is waarschijnlijk gelinkt aan het feit dat u een schaamteloze BN-er bent met een gevolg vol aandachtsgeile medianichten die u het gevoel geven dat u er nog toe doet. Toch vraag ik me af of de doorsnee homo zit te wachten op de verkrachting van een klassieker als “Que Sera Sera” waar u heel guitig één woordje aan heeft veranderd. Het doet me erg denken aan de openingsscene van de film “Love Actually” waarin een uitgerangeerde artiest probeert om het woord Christmas in “Love is all around” te proppen.

Dat was een persiflage, u meent het serieus. Dat werd een succes en u... Het spijt me als ik dromen verpulver en illusies wegneem door tegen u te zeggen dat ik het vermoeden heb dat “Gay Sera Sera” een kansloze onderneming zal worden. En dus heb ik een dringend verzoek.

Lieve Patricia, de homo-acceptatie neemt af, we worden in elkaar geslagen en uitgescholden op straat en kampen in bepaalde provincies nog steeds met zware imagoproblemen. Zou u willen overwegen om het niet nog erger te maken door een op homo’s gebouwde en geinspireerde herintroductie van uw zangcarriere? Uw optreden bij de Toppers is al niet doorgegaan, nu de Gay Pride nog.

Robbert Jan Proos