Hét gay-evenement van Nederland vindt om 13.00 plaats in de Bierhal, op het Koningsplein in Tilburg.  

De locatie is nog groter, het programma nog voller en de openingsact nog specialer dan vorige jaren.

Overal in de stad is het op maandag 25 juli feest. Vele partijen uit Tilburg en daarbuiten zijn samen tot nieuwe initiatieven gekomen om deze dag nog feestelijker te maken.

Ferry Doedens

Ferry Doedens, bekend als Lucas Sanders uit GTST, zal namens het Aids Fonds de eerste roze wuppie overhandigen aan kermiswethouder Joost Möller. Lucas is het eerste mannelijke homoseksuele hoofdpersonage in de geschiedenis van GTST. Een zoenscene van de GTST-personages Lucas en Edwin leverde spraakmakende televisie op waar in heel Nederland weken lang over gesproken werd. Tijdens de opening van Roze Maandag zingt Ferry ook zijn nieuwe hit 'Bij mij'.

AIDS Action Europe

De overhandiging van de grote roze wuppie is het startschot van de wuppieverkoop. De opbrengst van dit jaar komt ten goede aan AIDS Action Europe. Dit is een samenwerkingsverband van ruim 400 maatschappelijke organisaties in Europa en Centraal Azië. Het doel van AIDS Action Europe is om samen te werken aan een effectievere aanpak van de hiv-epidemie in deze regio. Hierbij staan mensenrechten centraal en wordt gestreefd naar universele toegang tot hiv-preventie, behandeling en zorg voor iedereen die dat nodig heeft.

Nieuwe voorzitter stichting Roze Maandag

Voorzitter van de Stichting Roze Maandag, Pepijn Moors geeft tijdens de opening van Roze Maandag de roze voorzittershamer over aan bestuurslid Naud van de Wijngaart.

Pepijn Moors: "Na enkele jaren bestuurslid communicatie te zijn geweest heb ik nu drie jaar de rol van voorzitter van Stichting Roze Maandag mogen vervullen. Inmiddels ben ik verhuisd naar Amsterdam en op afstand is het lastig om mijn rol als voorzitter te combineren met mijn andere dagelijkse werkzaamheden. De afgelopen maanden hebben we Naud voorbereid op zijn nieuwe functie. Ikzelf en mijn medebestuursleden zijn blij met Naud als nieuwe voorzitter van Stichting Roze Maandag. Uiteraard kom ik elk jaar op Roze Maandag terug naar Tilburg. Dit feest wil ik niet missen! "

 

Volg al het nieuws over de Roze Maandag op

Kijk ook op www.rozemaandag-tilburg.nl