Queer BeerHalf Pints Brewery Co. uit Winnipeg, Canada produceerde het bier om de Gay Pride van vorig weekend te vieren. De lancering van het bier in twee lokale slijterijen bleek zo populair dat de flesjes binnen enkele uren waren uitverkocht.

"We verkochten binnen 2 uur net zoveel als we in gedachten hadden voor het gehele Pride-weekend," aldus Nicole Rudge, algemeen directeur van de brouwerij. "We zijn als een gek aan de slag gegaan om zo snel mogelijk extra bier gebotteld en geëtiketteerd te krijgen."

Volgens Rudge was de aanvraag niet alleen groot in Winnipeg maar ook in de rest van Noord-Amerika, mede dankzij een verhaal in de Winnipeg Sun over het gerstennat. Ze is dan ook erg trots op zowel het bier als de lokale Pride. "Ik heb zelf telefoontjes uit Los Angeles en New York gekregen. Ik had wel een goede reactie verwacht, maar niet zo extreem. We zijn hier erg blij mee, al was het wel een tikkeltje stressvol."

De feestgangers van de Gay Pride kwamen gelukkig niet droog te staan. De brouwerij had het grootste gedeelte van het bier opgeslagen in vaten, speciaal gereserveerd voor het festival.

AN