De applicatie heeft 45.000 actieve gebruikers per seconde op Android, Blackberry en Apple. Per seconde verversen ruim 250 gebruikers hun scherm. Grindr kwam in Maart 2009 uit, en heeft momenteel 449.700 gebruikers die dagelijks inloggen en gemiddeld anderhalf uur spenderen aan de applicatie.

Alleen al door het aantal mannen die de applicatie downloaden en het doorvertellen aan anderen is Grindr de vooraanstaande gay ‘GeoSocial Network’ geworden. Per grote stad zijn er duizenden gebruikers dagelijks online. Zo heeft New York bijvoorbeeld 53.000 gebruikers. London heeft de meeste gebruikers (86.400). “London heeft Grindr al vanaf het begin verwelkomd”, zei Joel Simkhai, de bestuursvoorzitter van Grindr. “We zijn verheugd dat London onze grootste stad is.”

“ Deze mijlpaal is te danken aan onze betrokken Grindr-mannen, wiens positieve ervaringen hebben geholpen ons bedrijf op te bouwen. Ik wil ons Grindr-team van 60 personen rondom de wereld bedanken voor al het harde werk dat zij hebben verricht om onze applicatie te ontwikkelen.”

MK / bron: siliconrepublic