“Ik wil mij verontschuldigen tegenover mijn fans en de holebi-gemeenschap voor mijn woordkeuze tijdens mijn recente stand-up show in Nashville.”

Terwijl veel mensen wegliepen tijdens het optreden, juichten anderen de komiek toe toen hij zei dat homo’s niet moesten klagen over “iets onbelangrijks zoals pesten”.  Volgens Morgan moesten homo’s het maar nemen zoals het was. “Take a f*cking joke.”

Een tijd terug heeft Morgan echter toegegeven een homozoon meer liefde te geven dan een heteroseksuele zoon.

“Als ik een homoseksuele zoon zou hebben, zou ik hem evenveel liefhebben als een heteroseksuele zoon. Ik zou hem wellicht juist meer liefde geven, omdat ik weet hoe moeilijk hij het zou hebben in de wereld.”

Morgan gaat verder met zichzelf excuseren, door o.a. Gay and Straight Alliances op scholen te bezoeken en ook ontmoet hij Elke Kennedy. Haar zoon is in 2006 vermoord vanwege zijn geaardheid. Kort hierna heeft Kennedy de Sean’s Last Wish-community opgericht, dat voorlichting geeft over pesten en geweld.

Morgan gaat volgende week terug naar Nashville om zijn verontschuldigingen aan te bieden aan verontwaardigde mensen die zijn show bijwoonden.

MK / bron: advocate