De minister zei op 8 juni dat weigerambtenaren in hun echt staan wanneer ze weigeren om homo's of lesbo's te weigeren op basis van hun eigen geloof. Het huwelijk kan immers gemakkelijk door een collega voltrokken worden, is haar beredenatie.

Volgens de oprichters van de Facebook-petitie staat de opvatting van Van Bijsterveldt discriminatie tegen de LGBT-gemeenschap van Nederland toe. 

"Met deze beslissing heeft de minister het signaal afgegeven dat het oke is om de LGBT-gemeenschap te discrimineren. Met die opvatting is er geen plaats voor haar in de Canal Parade, omdat deze parade gaat over acceptatie en gelijkheid van de Nederlandse homogemeenschap en die van de rest van de wereld," staat te lezen op de petitiepagina.

Weigerambtenaren zijn sinds april weer een hot issue. Op 1 april bestond het homohuwelijk precies 10 jaar, Rita Verdonk heeft bij Pauw & Witteman een statement gemaakt tegen weigerambtenaren ("Een ambtenaar moet de wet handhaven") en onlangs werd bekend dat er ook in Amsterdam nog twee weigerambtenaren actief zijn. Voor deze ambtenaren wordt momenteel een andere functie gezocht.

De petitie is hier te vinden.