“Ik heb nog nooit, in welke context dan ook, zoiets onprofessioneels gezien in mijn leven. Ik was ontzet dat mijn 3-jarige dochter hier getuige van moest zijn”, aldus de moeder.

De homoseksuele werknemer werd onder vuur genomen door de bedrijfsleidster om iets dat eerder was gebeurd. Ze zei dat zijn 'manier van denken' niet welkom was en hij niet ontslagen is, maar ook niet meer welkom was. “Hij zei haar dat hij zich gedwongen voelde weg te gaan omdat de problemen niet werden aangepakt en de omgeving vijandelijk aanvoelde. Zij antwoordde hierop dat als hij geen onderdeel van de oplossing was, hij een deel van het probleem was.” De manager dreigde tevens met het verwoesten van zijn toekomstige carrière.

Starbucks zelf zegt geschokt te zijn van het incident en belooft maatregelen te nemen. “Starbucks heeft de holebi-gemeenschap jarenlang gesteund en wij hebben géén tolerantie voor discriminatie.” Starbucks heeft volgens Human Rights Watch alle punten gescoord in een campagne die de werksituatie voor holebi-werknemers onderzoekt.

Klik hier voor de complete brief.

MK