burgemeester Hazard en zwembadDe twee mannen met een geestelijke- en ontwikkelingsachterstand zijn door een onderhoudsman weg gestuurd terwijl ze van een lokaal zwembad gebruik wilden maken tijdens een uitje voor mensen met een verstandelijke beperking.

De onderhoudsman van de openbare zwemgelegenheid gaf de bijbel als reden aan voor zijn beslissing en zei: "Wij zijn eigenaar van dit zwembad en mogen jullie wegsturen als we dat willen."

De directeur van Mending Hearts, waar de twee homoseksuele mannen cliënt zijn, had het volgende over het incident te vertellen: "Mijn personeel vroeg aan de onderhoudsman waarom hij de twee mannen had weggestuurd en hierop antwoordde deze dat homo's er niet mochten zwemmen. Toen hem uitgelegd werd dat dit discriminerend was, gaf de man aan dat hij alleen deed wat de bijbel hem gebood. Mijn medewerkers bleven de man confronteren met zijn gedrag, maar werden uiteindelijk ook verzocht te vertrekken. Mijn twee cliënten voelen zich belachelijk gemaakt. Ze verlieten deze openbare faciliteit in tranen en voelden zich beschaamd, alleen omdat ze deel wilden nemen aan een normale alledaagse activiteit."

Een mensenrechtenorganisatie heeft al aangegeven deze zaterdag te gaan protesteren bij het zwembad. De burgemeester van Kentucky, Nan Gorman, heeft namens de stad haar spijt betuigd en zegt dat er reeds een onderzoek gaande is met betrekking tot het voorval.

AN